Hozzávalók:

1 férfi

1 nő

szerelem

fűszerként: egy csipetnyi életbátorság

a kovászhoz: elhatározás, hogy a döntés egy életre szól

Ha már elkészült, érdemes újra és újra átkenni némi bizalommal és kreativitással, hogy a házasság megőrizze frissességét

Nehézségi fokozat: kezdő szakácsoktól a mesterséfekig bárki nekiállhat

Elkészítési javaslat:


 

A hozzávalókat előkészítjük. A férfit és a nőt hagyjuk meg önmagukként, ne törjük őket darabokra, ne keverjük össze, fontos, hogy tartsák meg sajátos, karakterisztikus jegyeiket. A forró szerelemmel átitatva mégis könnyedén összekapaszkodnak, jól formálható, új elegyet kapunk. Adjuk hozzá(juk) a csipetnyi életbátorságot, ez képezi majd az új minőség savát-borsát, ez emeli ki a házasság páratlan (na jó, páros) ízvilágát. Ami pedig nélkülözhetetlen: a házasság élő kovásza, a holtomiglan-holtodiglan közös szándéka – ez keleszti meg a szerelmet és teszi megunhatatlan, mennyei eledellé a mesterfogást. Az alapanyagoktól függően igen sokféle változata létezik, de ne vágyjuk a másikét, higgyük el, mindig a sajátunk a legjobb!

Ha az étket jól készítettük el, az eredmény tartós, érzelmi forróságban és hűvösebb körülmények között is kitart – amíg a hozzávalók kitartanak egymás mellett. A későbbiekben bizalommal és némi kreativitással újra és újra felfrissíthetjük ízét, így az elkészült finomság hosszú-hosszú ideig, reményeink szerint az örökkévalóságig, megőrizhető.

Fontos! Íze nem hasonlítható a kovász- és fűszermentes változatokhoz, az együttélés vagy a távkapcsolat olyan, mint a só nélküli leves vagy az alkoholmentes sör. Elsőre olyan, mintha, de belekóstolva kiderül, ha nem is ehetetlen, de bizony nem az igazi…

A házasság igazi mesterfogás, érdemes (lehetőleg csak egyszer) kipróbálni! Jó étvágyat!