Frivaldszky Edit
Frivaldszky Edit Nemzetközi család-, és életvédő

Ő dönt? Folytatódik az abortusz-biznisz

A szorult helyzetben lévő európai vagy afrikai nők nem az európai biztosok valóságában élnek. Döntenek felettük.

Az Egyesült Államok új elnökének egyik első lépése az abortuszklinikákat is működtető megaszervezet kormányzati forrásainak elapasztása volt, azaz elvágta a magzati szervkereskedelemmel is foglalkozó Planned Parenthood (Tervezett Szülőség) anyaszervezetének, az International Planned Parenthood-nak éltető csatornáját. Sötét felhők gyülekeztek az abortuszbirodalom felett, de egy európai baráti összefogás mentőővet dobott a szervezetnek.


 

 

Látott már az amerikai magzati szervkereskedelmet leleplező filmeket? Az elmúlt évben tucat rövidfilm látott napvilágot, amelyben beszámolnak az abortuszok után fennmaradó magzati részek felhasználásáról. Pontosabban arról, hogyan végzik az abortuszokat a keresleti piac igényeihez igazodva, attól függően, hogy mikor mire – vese, agy, csecsemőmirigy, stb. – van szükség. A piaci szereplők között ott van az ENSZ-ben is tanácsadóként működő IPPF (International Planned Parenthood Federation/Nemzetközi Tervezett Szülőség Szövetsége) tagszervezete az American Planned Parenthood, akik abortuszklinikáikon keresztül jutnak az értékes „áruhoz”.

Az anyaszervezet nemcsak az ENSZ-ben, de az EU-ban is aktívan befolyásolja a döntéseket minden erőfeszítést bevetve az „abortuszjog” formálására. Kiváló példa erre az ENSZ családjába tartozó közismert Egészségügyi Világszervezet (WHO), akik leplezetlenül támogatják a „korai maszturbációt” és a kiskorúak szülői hozzájárulás nélküli abortuszát a szexuális nevelési programjukban

Megrendült tehát az anyagi bázis, ami eddig működtette a gépezetet. És ekkor meghökkentő fordulat következett. „Meg kell menteni őket!” kiáltották egyes nyugat-európai kormányok, és levelet írtak néhány barátjuknak. Ebből a körből kimaradtak azok az országok, akik hírhedten életpártiak. De ez sem volt elég, nem jött össze a kívánt összeg. Folytatásként az Európai Bizottság támogatásával a belga kormány konferenciát szervezett „She decides” (Ő dönt) címmel, melyre mindenkit szeretettel vártak, aki szívesen hozzájárulna az abortuszbiznisz folytatásához.

Itt élt az alkalommal az Európai Bizottság horvát biztosa, hogy megerősítse, továbbra is támogatják a „biztonságos abortuszok” elvégzését és az „anyai egészséget” célzó programokat a világon. Eddig az uniós vezetés próbált elhatárolódni az abortusz témától, főként olyan ügyektől, amelyek nem az unió határain belül zajlanak. Mert nem tartozik ránk. Ez most megváltozott.Az új amerikai irányvonal ellenében aktív szerepet vállalnak az abortusz-biznisz folytatását lehetővé tevő szervezetek támogatásával.

Azoknak a nőknek pedig, akiknek az abortusz az egyetlen látható kiút a krízishelyzetből, nincs valós döntési lehetőségük. Hiába adjuk az „Ő dönt" nevet a konferenciának, a szorult helyzetben lévő európai vagy afrikai nők nem az európai biztosok valóságában élnek, nincs sok választási lehetőségük. Döntöttek helyettük. És az „anyai egészség” álcája alatt tovább végzik az abortuszokat világszerte.